be-te-kint blog

Levendula-szerelem

A levenduláról a legtöbbünknek a tágas, mediterrán mezők jutnak eszünkbe: Toszkána,Olaszország, vagy Provence, Franciaország.

Magyarországról mégsem kell országhatárokon keresztül, ezer kilométereket utaznia annak, aki közeli ismeretségbe szeretne kerülni ezzel a kivételes gyógynövénnyel. Kis hazánkban több helyen is termesztenek levendulát, a szüret pedig fajtától, időjárástól függően a nyári hónapokra esik.

Egy kis Heves megyei településen, Zagyvaszántón, egy helyi vállalkozó 2013 óta nevel levendulabokrokat. Francia levendulát és Lavandula Intermedia-t is termeszt az egyre növekvő birtokon. Ezen a helyen jártam a hétvégén, és készítettem néhány fotót a bokrokról, a családfőről és a vállalkozás termékeiről.

Aki maga is meg szeretné tapasztalni a levendula-tea frissítő, élénkítő hatását, és szívesen tenne egy sétát a levendulabokrok illatozó felhőiben, látogasson el a hétvégén a Romhányi Balu Levendula farmra! A szüret alkalmával ki-ki maga válogathatja ki, s szedheti le a “télirevaló” készletet.

Én egy látogatás után levendulatea-függő lettem! 🙂

DSC_2142

DSC_2169

Maci a málnásban… izé… levendulásban


DSC_2208

röppenő buborékok a levendulamező fölött

DSC_2235

DSC_2252

hajnali ökörnyál


DSC_2254

napfelkelte után

DSC_2258

DSC_2324

a büszke gazda

DSC_2347

DSC_2349

DSC_2382

A termékekről a farm facebook oldalán tájékozódhatunk


DSC_2384

kecsketejes szappan

 

DSC_2396

levendulás fürdősó


DSC_2405

kecsketejes-levendulás szappan


DSC_2413

levendula-párnák

DSC_2434

DSC_2439

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!