A levenduláról a legtöbbünknek a tágas, mediterrán mezők jutnak eszünkbe: Toszkána,Olaszország, vagy Provence, Franciaország.
Magyarországról mégsem kell országhatárokon keresztül, ezer kilométereket utaznia annak, aki közeli ismeretségbe szeretne kerülni ezzel a kivételes gyógynövénnyel. Kis hazánkban több helyen is termesztenek levendulát, a szüret pedig fajtától, időjárástól függően a nyári hónapokra esik.
Egy kis Heves megyei településen, Zagyvaszántón, egy helyi vállalkozó 2013 óta nevel levendulabokrokat. Francia levendulát és Lavandula Intermedia-t is termeszt az egyre növekvő birtokon. Ezen a helyen jártam a hétvégén, és készítettem néhány fotót a bokrokról, a családfőről és a vállalkozás termékeiről.
Aki maga is meg szeretné tapasztalni a levendula-tea frissítő, élénkítő hatását, és szívesen tenne egy sétát a levendulabokrok illatozó felhőiben, látogasson el a hétvégén a Romhányi Balu Levendula farmra! A szüret alkalmával ki-ki maga válogathatja ki, s szedheti le a “télirevaló” készletet.
Én egy látogatás után levendulatea-függő lettem! 🙂
Maci a málnásban… izé… levendulásban
A termékekről a farm facebook oldalán tájékozódhatunk
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: